Begrafenis prins Friso Lage Vuursche

Begrafenis prins Friso Lage Vuursche

De plaats van de begrafenis is bekend. De begrafenis van prins Friso vindt in besloten kring plaats in Lage Vuursche. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit laten weten. De dienst vindt plaats in de Stulpkerk in Lage Vuursche. De prins wordt begraven op de naastgelegen begraafplaats. De dienst wordt uitgevoerd door dominee ter Linden. In 2004 zegende hij het huwelijk in tussen Friso en Mabel Wisse Smit.

Bij de begrafenis is alleen familie en een kleine kring van naasten aanwezig. Er is geen vertegenwoordiging van de ministerraad ook premier Rutte zal de dienst niet bijwonen. De koninklijke familie heeft niet gekozen voor een bijzetting in de koninklijke grafkelder in Delft.

Later dit jaar gaat prinses Beatrix verhuizen naar kasteel Drakensteyn dat in Lage Vuursche naast de de Stulpkerk en de begravenis ligt. Friso is op Drakensteyn opgegroeid en had goede herinneringen aan de plek. Kijk voor meer informatie op http://www.nrc.nl/nieuws/2013/08/13/besloten-begrafenis-prins-friso-op-vrijdag-16-augustus/