Vakantie Lage Vuursche

Wat te doen tijdens uw vakantie Lage Vuursche?

Lage Vuursche is een toeristenplaats. Tijdens een korte of lange vakantie in Lage Vuursche zult u zich niet vervelen. Er zijn vele hotels, campings te vinden om te overnachten. Bij de verschillende restaurants kunt u terecht voor een lunch of diner.

In de directe omgeving kunt u wandelen, fietsen, winkelen of andere (sportieve) activiteiten ondernemen. Daarnaast is er de regio veel cultuur te vinden, hieronder vindt u een opsomming van wat u tijdens uw vakantie Lage Vuursche in de regio kunt doen.

Bij onze links vindt u de web sites van de genoemde activiteiten.

Restaurants Lage Vuursche

Lage Vuursche heeft meerdere restaurantse en bistro’s. U kunt hier terecht voor pannenkoeken, poffertjes, maar ook uitgebreide lunch en diner kunt u hier krijgen. Op de verschillende terrasjes in het centrum van Lage Vuursche is het heerlijk nagenieten van een lange boswandeling.

Restaurant Boschoord en het Theehuis liggen midden in het bos. Een ideale plek om tijdens uw lange wandel- of fietstocht even tot rust te komen met een kopje koffie of verfrissende ijsthee, biertje of rose.

Hotels en campings Lage Vuursche

Het vinden van een hotels of camping voor een vakantie Lage Vuursche is niet moeilijk.

Hotels en pensions

Campings en bungalowparken

Bezienswaardigheden Lage Vuursche en omgeving

De bezienswaardigheden zijn te vinden in sportieve activiteiten, natuur en cultuur, hieronder leest u wat deze zijn.

Wandelen Lage Vuursche

Lage Vuursche is de ideale plek voor een wandeling door prachtige natuur afgewisseld door loof-, naaldbossen. Veer meer informatie over de wandelmogelijkheden tijdens uw vakantie Lage Vuursche kijkt u hier.

Paardrijden Lage Vuursche

Het is bekend dat prinses Beatrix graag paardrijdt. In de omgeving van paleis Drakensteyn zijn vele ruiterpaden te vinden. De paden worden goed bijgehouden. Het is wel van belang om met het paard niet buiten de ruiterpaden te gaan aangezien er rondom deze paden veel fietsers, wandelaars en honden lopen.

Een tip is om na een lange tocht per paard te stoppen bij het theehuis Lage Vuursche, er zijn daar goede faciliteiten om het paard te laten rusten. Een andere tip is om via Lage Vuursche een tocht te maken naar Soest en de Soesterduinen.

Fietsen en mountainbiken Lage Vuursche

Fietsers komen op hun vakantie Lage Vuursche goed terecht. Door het dorp ziet u in de zomer veel racefietsers bijkomen van hun favoriete route dwars door het centrum. Bij Bungalowpark De Spar kunt u fietsen en mountainbikes huren wanneer u geen fiets bij u heeft.
Wanneer u op http://www.fietsen.123.nl kijkt dan vindt u de mooiste fietsroutes. Deze lopen langs Baarn/ Bilthoven/ Soest/ lage Vuursche en Hilversum.

Recreatieve activiteiten Lage Vuursche en omgeving

In Lage Vuursche is veel te doen. In de directe omgeving is naast het eten, wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden veel meer te doen. Zo kunt u in de directe regio genieten van cultuur zoals oude steden, musea, historische gebouwen, kastelen, schitterende buitenplaatsen, openluchttheater en opera in de buitenlucht.

Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden voor een dagje winkelen, maar ook recreatieve activiteiten zoals welness, varen, parachute springen, vliegen, zwemmen, klimmen in de bossen, golf, midgetgolf, bosgolf, huifkartochten en bezoek aan de dierentuin.

Cultuur Lage Vuursche en omgeving

De omgeving heeft een groot aanbod qua cultuur. U vindt hier in de omgeving de historische steden Amersfoort, Utrecht en mediadorp Hilversum.

In de regio zijn enkele kastelen, paleis, landhuizen en buitenplaatsen te vinden. In Lage Vuursche vindt u kasteel Drakesteyn en kasteel Hoge Vuursche. In Baarn is het kasteel Groeneveld te vinden, in Hilversum Kasteel Museum Sypesteyn. In het nabijgelegen Soestdijk vindt u paleis Soestdijk.

In Soestduinen vindt u het openluchttheater Soest. Hier zijn vaak buitenvoorstellingen te zien zijn. Op paleis Soestdijk worden opera’s in de buitentuin uitgevoerd. In Baarn vindt u het het theater de Speeldoos, in Amersfoort de Flint.

Enkele musea in de omgeving zijn bijvoorbeeld het luchtvaartmuseum in Soesterberg, scoutingmuseum in Baarn, en het Museum Hilversum.

Winkelen Lage Vuursche en omgeving

Lage Vuursche ligt in de driehoek Utrecht, Amersfoort en Hilversum. Het is dan ook niet verrassend dat u vanaf Lage Vuursche dichtbij de centra bent van deze plaatsen.

Utrecht
Utrecht is een van de oudste steden van Nederland. Het heeft daarom veel cultuur te bieden. Daarnaast heeft het een uitgebreid aanbod aan winkels, terrasjes en het gezellige centrum rond de oude grachten. Bij uw bezoek aan Utrecht vergeet dan niet om een kopje koffie te drinken op het Neude, de Domtoren van 112 meter hoog te beklimmen en heerlijk langs de oude gracht te slenteren.

Er zijn leuke musea in Utrecht. Dit zijn museum Speelklok, het Spoorwegmuseum, het Geldmuseum, Sonnenborgh museum & sterrenwacht en het Dick Bruna huis. Kijk op http://www.schatkamerdomplein.nl om meer te lezen over de 2000 jaar historie van het Domplein.

Utrecht is een echte studentenstad, daarom is er een groot aanbod van cafe’s, evenementen, festivals en culturele zondagen met muziek en dans. Kijk op http://www.utrechtsuitburo.nl voor actuele evenementen in de stad Utrecht.

Amersfoort
Amersfoort heeft net als Utrecht een lange historie. U kunt de overblijfselen hiervan nog vinden aan de oude pakhuizen, de onze lieve vrouwen kerk, middeleeuwse straatjes en de grachten.

Het gezellige centrum van Amersfoort heeft op zaterdag een uitgebreide markt, leuke terrasjes en veel winkelmogelijkheden. Andere veelbezochte plekken in Amersfoort zijn het Mondriaanhuis, Museum Flehite het(kunst)historisch museum en de Flint het theater in Amersfoort.

Meer informatie over de historie, musea en actuele evenementen in Amersfoort bekijkt u op http://www.tijdvooramersfoort.nl

Hilversum
Hilversum is het mediadorp van Nederland. Hier vindt u de studio’s van tv- en radioproductiebedrijven. Op het mediapark vindt u het museum van beeld en geluid en zijn er mogelijkheden om live programma’s bij te wonen.

In het centrum van Hilversum vindt u veel winkels en het gezellige Hilvershof. Tijdens het shoppen kan het zo maar dat u een bekende van tv of radio tegenkomt.

Recreatie in Lage Vuursche en omgeving

Hieronder vindt u een overzicht van andere recreatieve activiteiten in Lage Vuursche en omgeving.

Midgetgolf tuinen
De midgetgolf tuinen zijn een bezoek waard. Deze zijn in het gehele land bekend. Ze liggen midden in het bos en worden drukbezocht. U heeft de keuze uit drie soorten golfbanen zoals gras, grevel of biljartbaan.

De tuinen zijn schitterend aangelegd en leveren u gegarandeerd een leuke middag met het hele gezin op.

Golf
In de nabije omgeving zijn 2 volledige golfbanen te vinden, te weten golf Lage Vuursche en de Hilversumsche Golf club.

Welness
Wanneer u na een dag wandelen of fietsen uw lijf de nodige rust wil gunnen dan kunt u terecht bij Sauna Soesterberg. Hier vindt u meerdere zwembaden, sauna’s, jacuzzi’s en stoombaden.

Zwemmen
Er zijn meerdere mogelijkheden om te zwemmen. In de omgeving van Lage Vuursche vindt u enkele zwembaden zoals het Bosbad de Vuursche en het bosbad in Amersfoort.

Tevens kunt u bij de Loosdrechtse plassen in Loosdrecht heerlijk zwemmen en zijn er meerdere mogelijkheden tot het huren van een boot.

Parachute springen
Bij het vliegveld Hilversum kunt u parachutespringen, tochtjes met een vliegtuig maken of op het vliegveld eten en naar de aankomende vliegtuigen kijken.

Klimmen in de bossen
De bossen vanuit de lucht bekijken. In Lage Vuursche kunt u in de bossen klauteren door een gemaakt parcours hoog in de bomen. Naast dit klimbos vindt u het theehuis waar u kunt bijkomen van alle spanning met een kopje koffie met een broodje.

In Amersfoort in de omgeving van het bosbad en dierentuin Amersfoort vindt u een zelfde klim parcours.

Huifkartochten
In een huifkar door het bos rijden. Er worden in Lage Vuursche en het nabijgelegen Soesterduinen huifkartochten georganiseerd. Laat u in een groep vervoeren in een gezellige huifkar en u informeren over de omgeving en haar historie.

Tevens wordt er door hetzelfde bedrijf bosgolf georganiseerd. Een georganiseerd uitje zoals deze zal u gegarandeerd een plezierige middag doen beleven.